Новости

Коалицијата на Ромски невладини организации „Khetane“ со пригодни активности ќе го одбележат 21 февруари – Светскиот ден на мајчиниот јазик

Во рамки на одбележувањето на  21 февруари – Светскиот ден на мајчиниот јазик ќе се презентира  „Мојот прв буквар“ или…

Новости Публикации

Соопштение на коалицијата “Khetane”

Соопштение по повод сексуалното злоставување на штитеничка на  државната институција за згрижување деца „25 мај“ Кратово, 16.02.2018 година Почитувани, Коалицијата на Ромски невладини организации “KHETANE” е згрозена од чинот на сексуално…