Новости

Активности во Сумнал по повод одбележувањето на 2 април-Светскиот ден на книгите за деца и 8 април-Меѓународниот ден на Ромите

„Сумнал“ – здружението за развој на Ромската заедница и коалицијата на Ромски невладини организации “Khetane” заеднички  го одбележуваат 2 Април –…

Новости

Коалицијата на Ромски невладини организации „Khetane“ со пригодни активности ќе го одбележат 21 февруари – Светскиот ден на мајчиниот јазик

Во рамки на одбележувањето на  21 февруари – Светскиот ден на мајчиниот јазик ќе се презентира  „Мојот прв буквар“ или…