Новости

Пригодно видео и пораки по повод 8 март

Коалицијата Khetane по повод меѓународниот ден на жената 8 март објави видео и слики со пригодни пораки кои што се однесуваат на жените-Ромки. Воедно им го честита празникот на сите жени, да има напредок, просперитет и рамноправност на сите. Да не заборавиме дека тоа е ден кога се одбележува борбата која сеуште трае на жените за економска, политичка и социјална рамноправност со мажите.

Линк до пораките на ФБ страната на Khetane.